Toggle Menu

Content Starts Eerste Designs Dot.sorry door Tom Schouw

Published by Leave a comment

Naar aanleiding van de ontwerp-workshop tijdens de dutch design week 2020 hebben wij een aantal belangrijke keuzes gemaakt over hoe het dot-sorry top level domein zal gaan werken.

Zo verkopen wij .sorry domeinen niet op basis van -wie het eerst komt wie het eerst maalt- maar op basis van het excuus-verleden en de dode-mussen score.  Bij vijf levende mussen heeft het bedrijf de perfecte excuses gemaakt en verantwoordelijkheid genomen en in gesprek met gedupeerden gepaste compensatie geleverd en een verbeteringsplan. In dat geval krijgt het bedrijf volledige zeggenschap over haar .sorry domein. Maar als het bedrijf vijf dode mussen heeft (ofwel: als het geen blijk geeft van inzicht in hun fouten en als geen stappen nemen) dan krijgen gedupeerden en burgers de .sorry site in handen. Zo kunnen we maatschappelijke druk of maatschappelijke dialoog creëren over welke vervolgstappen nodig zijn.

Daarnaast kwamen wij tot de conclusie dat we ook heel veel behoefte was om in de lijn van https://www.get.sucks/, https://welcome.museum/ en https://geefmijmaar.amsterdam/ een landingspagina voor ons TLD te ontwerpen.  Ofwel landingspagina met dashboard actuele en belangrijke tech-sorry’s. Een overzicht van de grootste techbedrijven en of zij al hun .sorry domein geclaimd hebben en welke stappen en maatregelen zij hebben om de misstanden en fouten aan te pakken. 

Hiervoor hebben wij Tom Schouw gevraagd om de ideeën uit te werken en hieronder zie je een sneak-preview van de landingspagina. De resultaten gaan wij nu verwerken in een bidbook voor ons TLD. Hou de site in de gaten voor het volgende nieuws.

Tags: , Categorised in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *