Toggle Menu

Content Starts SETUP claimt facebook.museum 🏛️

Published by Leave a comment

De eerste vraag die wij krijgen als wij vertellen over ons dot.sorry project is “Mogen jullie dan wel iets facebook.sorry, uber.sorry? Hebben zij als bedrijf daar dan niet recht op”. 

Het antwoord daarop is een genuanceerde ja-opzich-wel. Als .sorry mogen wij beslissen wie de domeinen krijgt en onder welke onder welke voorwaarden hij gebruikt mag worden. Als beheerder van een TLD creëer je eigenlijk een context en de vraag die je je moet stellen is wie binnen die context mag bepalen wat er te zien is. Neem het domein .amsterdam. Dat is een plek voor amsterdammer dus verkocht de beheerder achter .amsterdam domeien als bakker.amsterdam, slager.amsterdam en sexshop.amsterdam in de eerste plaast aan amsterdamse ondernemers. Ook geven de beheerder achter .museum  zijn domeinen alleen uit aan organisaties die museums beheren of een museale missie hebben.

Om de proef op de som te nemen registreerde wij daarom vandaag facebook.museum. Want hoewel het meer dan logisch is dat binnen de context van .nl of .com Mark Zuckerberg mag zeggen wat er op het facebook gebeurd. Is het niet zo zo logisch dat hij ook mag bepalen hoe zijn geschiedenis geschreven wordt.  

Op https://www.facebook.museum is onze eerste versie van onze site te zien. Wij wachten nog op een reactie van Facebook LLD.

Tags: , Categorised in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *